Stijgende varkensvleesproductie

De varkensvleesproductie in Europa, China en de Verenigde Staten stijgt dit jaar met 924.000 ton. Waarmee de totale productie uitkomt op 104,4 miljoen ton, dat berekende het Amerikaanse Landbouwministerie USDA. In Europe wordt 135.000 ton meer varkensvlees verwacht. De totale Europese productie zit dan op 22,6 miljoen ton.

China
China produceert zo’n 50 miljoen ton varkensvlees per jaar, dat is ongeveer 55 procent van de totale wereldproductie. In China wordt een stijging van 320 ton varkensvlees verwacht. Dat komt doordat de Chinese overheid op grote schaal investeert om de varkenshouderij naar westers voorbeeld te professionaliseren. Ze doet dat om prijsfluctuaties te voorkomen en een grotere voedselzekerheid voor haar inwoners te creëren.

Schaalvergroting
Grote varkensbedrijven openen overal in het land, ze vervangen miljoenen kleine ‘achtertuin’ boeren. Zo is Agfeed Industries bezig met een uitbreiding van 600.000 naar 2 miljoen varkens. Alsof dat niet genoeg is wil de Hunan Tangrenshen Group haar productie vergroten van 2,6 miljoen naar 10 miljoen varkens per jaar. 
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer