Europese+vleesconsumptie+daalt+met+4%2C5+kilo+per+persoon
Nieuws
© Twan Wiermans

Europese vleesconsumptie daalt met 4,5 kilo per persoon

De vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in Europa is de afgelopen vier jaar met 4,5 kilo gedaald. Dat blijkt uit recente gegevens van het Agrarmarkt Informations-Gesellschaft waarover het Duitse vakblad TopAgrar schrijft.

De verschillen in Europa op het gebied van vleesconsumptie zijn groot. Ierland, Portugal en Spanje aten in 2023 het meeste vlees, namelijk meer dan 80 kilo per persoon. Denemarken, Litouwen en Frankrijk volgen met meer dan 70 kilo per persoon. Nederlanders aten vorig jaar gemiddeld 61 kilo per persoon. In vergelijking met de rest van Europa wordt er in Duitsland weinig vlees gegeten, 52 kilo per persoon per jaar.

In 2019 was een piek te zien in de vleesconsumptie. In de jaren daarna werd dat ieder jaar minder. In 2023 is de hoeveelheid geconsumeerd vlees gedaald met 1,6 procent ten opzichte van 2022. Veranderende eetgewoonten, een groter bewustzijn van gezondheid en milieu en de toenemende beschikbaarheid van plantaardige vleesalternatieven zijn verschillende redenen voor deze ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer