%27Samen+op+weg+naar+de+toekomst%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Samen op weg naar de toekomst'

Een ferme handdruk van toenmalig coöperatievoorzitter John Lorist en Geir Heggheim, voorzitter van de Noorse coöperatie Norsvin. Dat betekende tien jaar geleden de start voor een unieke en zeer succesvolle samenwerking die de naam Topigs Norsvin kreeg. Een Nederlands-Noorse combinatie die op een gebalanceerde manier varkens fokt met oog voor de uitdagingen die haar eigenaren (varkenshouders uit beide landen) hebben. Zowel technisch in de stal, als maatschappelijk.

De afgelopen tien jaar is Topigs Norsvin uitgegroeid tot in omvang de tweede varkensfokkerijorganisatie van de wereld en loopt het bedrijf voorop als het gaat om research en innovatie. Wat zeker zo belangrijk is voor ons als varkenshouders: het is de grootste fokkerijorganisatie in boerenbezit.

Daardoor spreekt Topigs Norsvin dezelfde taal als de klant en hebben we dezelfde passie voor het werken met varkens. Zelfs grote integratoren in landen als de Verenigde Staten of Brazilië weten dat te waarderen. Ook al hebben ze veel grotere bedrijven, veel van de mensen delen de liefde voor het varkenshouden.

De TN70-zeug is het ultieme voorbeeld van de samenwerking en kracht van het spreken van de taal van de varkenshouder. Een combinatie geboren uit een lijn van Norsvin en een lijn van Topigs die geeft wat de varkenshouder, groot of klein, nodig heeft. Een robuuste zelfredzame zeug die sterke biggen produceert die als vleesvarkens ook goed presteren. Dit alles draagt bij aan efficiëntie, dierenwelzijn, gezondheid voor mens en dier en een lage arbeidsinzet.

Bedrijf om trots op te zijn

Anno 2024 staat er een bedrijf om trots op te zijn. Een bedrijf dat met fokkerij elke dag werkt aan het varken van de toekomst. Een varken dat bijdraagt aan het voldoen aan de uitdagingen waar we als varkenshouder nu en in de toekomst mee te maken krijgen.

Op 11 juni staat de welbekende jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs in het teken van tien jaar Topigs Norsvin. We kijken dan maar zeer beperkt terug, maar vooral vooruit de toekomst in. Hoe ziet de sector en het varkensbedrijf er over tien jaar uit en welk varken hebben we dan in de stal? En hoe draagt de fokkerij van Topigs Norsvin bij aan de uitdagingen die er liggen?

De uitnodiging valt binnenkort in de brievenbus of arriveert in de inbox. Maar noteer nu al in de agenda dat op dinsdagavond 11 juni 2024 in het Arnhemse Burgers Zoo de jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs is. En verheug je alvast op een avond over de toekomst van het varken en de varkenshouderij met veel informatie en stof tot nadenken. En natuurlijk ook de mogelijkheid tot gezellig netwerken. Tot dan!

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer