%27Elke+dag+werken+aan+de+toekomst%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Elke dag werken aan de toekomst'

Niet stilstaan, maar altijd werken aan de toekomst. Als je vandaag niets doet, dan loop je morgen achter de feiten aan. Dat is varkensfokkerij. Denken aan de toekomst is dus iets wat onze fokkerijspecialisten bij Topigs Norsvin elke dag doen.

De specialisten fokken een varken voor de toekomst op onze alom bekende innovatieve gebalanceerde manier. Een varken dat voldoet aan de wensen van varkenshouders, consumenten en burgers op het gebied van economie, kwaliteit, dierenwelzijn en milieu-impact. In mijn ogen zijn dit belangrijke bouwstenen voor de toekomst van een sterke, gedragen varkenshouderij in Nederland.

Het is niet alleen op het gebied van fokkerij dat Topigs Norsvin aan de toekomst denkt. Dat doen we ook op de manier waarop we als coöperatie onze leden erbij betrekken. Zoals het hoort, hebben ze inspraak in het reilen en zeilen van de organisatie.

Maar we doen meer. Binnenkort houden we bijvoorbeeld een Coöperatiedag waarbij we leden bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het vlak van de fokkerij en de markt. Zo dragen we via kennisdeling ook een steentje bij aan de toekomst van onze leden en dus de varkenshouderij. Leden kunnen zich nog aanmelden voor de Coöperatiedag.

Als laatste voorbeeld voor werken aan een sterke toekomst wil ik de verhuizing naar ons nieuwe kantoor noemen. Waar er eerst twee locaties waren, werkt nu iedereen op een moderne manier samen in Den Bosch. Het nieuwe kantoor is een inspiratievolle werkomgeving en gemakkelijk bereikbaar. Dat maakt ons aantrekkelijker voor werknemers, zodat talent sneller voor een baan in de varkensfokkerij en -houderij kiest. Ook dit is iets wat ik als belangrijk aandachtspunt voor een sterke varkenshouderij in Nederland zie. Want zonder talent geen toekomst.

Op verschillende manieren dragen we bij aan de toekomst van een sterke varkenshouderij in Nederland. Samen werken aan een gezonde toekomst voor onze sector. Elke dag weer. Want in mijn ogen is dat iets wat je als coöperatie hoort te doen.

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer