BIG+Challenge+2024+afgetrapt+in+Milsbeek
Nieuws
© Monique van Loon

BIG Challenge 2024 afgetrapt in Milsbeek

Tijdens de eerste centrale training van het deelnemersteam van BIG Challenge 2024 is de tussenstand bekendgemaakt. De teller staat momenteel op 880.455 euro. De verwachting is dat dit bedrag richting Alpe d'HuZes op 6 juni verder zal oplopen. Doel is om wederom zo'n 1 miljoen euro op te halen voor onderzoek naar kanker.

Voor de veertiende keer gaat BIG Challenge, farmers against cancer, meedoen aan Alpe d’HuZes. Dit jaar zijn er 26 teams. De voorbereidingen zijn al volop in gang en zaterdag 20 april heeft de eerste centrale training plaatsgevonden met als begin- en eindpunt het Limburgse Milsbeek.

Dankzij donaties van bedrijven en sponsors, uiteenlopende acties en persoonlijke donaties slagen de deelnemers erin een mooi tussenresultaat neer te zetten. Met nu al 880.455 euro op de teller is het vertrouwen groot dat de agro- en foodsector weer een flinke bijdrage bijeenhaalt in de strijd tegen kanker.

Ludieke acties

Teams hebben in de afgelopen maanden tientallen leuke, ludieke acties georganiseerd. Een benefietavond van BIG Challenge team Still Strong in Uden medio maart bracht maar liefst 32.000 euro op. Team Buitengewoon haalde 10.000 euro bijeen door een open bedrijven-route en een dorpsfestival in Overloon te organiseren.

Voor de achtste keer gaat de 71-jarige Henk van der Zanden uit Moergestel de strijd met de berg in Frankrijk aan. Tot nu toe heeft de Brabander alleen al een bedrag van 125.000 euro bij elkaar gefietst, Van der Zanden hoopt tien keer deelnemen met BIG Challenge vol te kunnen maken.

Deelnemen aan Alpe d'HuZes 2024 onder de vlag van BIG Challenge is niet meer mogelijk. Aanmelden als vrijwilliger of voor Alpe d'HuZes kan nog wel.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer