Akkoord+voor+uitbreiding+Lbv%2Dopkoopregelingen
Nieuws
© Thelosen Jos

Akkoord voor uitbreiding Lbv-opkoopregelingen

Het kabinet geeft groen licht om de vrijwillige beëindigingsregelingen veehouderij Lbv en Lbv-plus te verlengen. De Europese Commissie heeft de voorstellen daartoe van Nederland goedgekeurd.

Dat meldt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Het budget voor de opkoopregelingen wordt definitief opgehoogd met in totaal bijna 1,45 miljard euro. Ook wordt de vrijwillige beëindigingsregeling van de aanpak piekbelasting, de Lbv-plus, verlengd tot en met 20 december 2024.

De interesse voor zowel de Lbv als de Lbv-plus is groot, met in totaal nu al meer dan 1.300 aanvragen. Het kabinet wil dat elke ondernemer die het ingrijpende besluit heeft genomen een aanvraag voor een beëindigingsregeling in te dienen en voldoet aan de voorwaarden, daadwerkelijk kan deelnemen aan de regeling.

Het kabinet verhoogt het budget voor de Lbv daarom naar 1,102 miljard euro en voor de Lbv-plus komt in totaal 1,820 miljard euro beschikbaar. Door deze budgetophoging gaat het kabinet ervan uit dat er voldoende geld is om alle goedgekeurde aanvragen te honoreren.

Weer op gang komen

Nu de Europese Commissie akkoord is met de budgetophoging kan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verder met het versturen van positieve beslissingen. Alle Lbv- en Lbv-plusaanvragers ontvangen een e-mail met informatie over het proces na hun aanvraag.

De aangepaste regeling wordt later deze week in de Staatscourant gepubliceerd en treedt een dag na publicatie in werking. De Lbv-plusregeling stond oorspronkelijk open tot en met 5 april. Zodra de aangepaste regeling in werking treedt, staat de Lbv-plus met terugwerkende kracht en onder dezelfde voorwaarden weer open, tot en met 20 december 2024. Aanvragen die vanaf 6 april zijn ingediend worden nu weer in behandeling genomen door de RVO.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer