Barth%2DMisset+Fonds+looft+2%2C5+ton+uit+voor+dierenwelzijnsinnovaties
Nieuws
© Marcel Berendsen

Barth-Misset Fonds looft 2,5 ton uit voor dierenwelzijnsinnovaties

Innovatieve en creatieve denkers en doeners kunnen dit voorjaar bij het Barth-Misset Fonds tot 100.000 euro aanvragen voor projecten die tot een verbetering leiden van de leefomstandigheden, ook tijdens transport, van dieren in de veehouderij. De eerste aanvraagronde is geopend. In totaal is 250.000 euro beschikbaar.

Sinds 2018 houdt het Barth-Misset Fonds elk jaar een subsidieronde en ondersteunt daarmee projecten die leiden tot een verbetering van het dierenwelzijn in de veehouderij. Dit jaar zet het fonds in op dierenwelzijn in de volle breedte.

Elk haalbaar en opschaalbaar project dat leidt tot een substantiële toename van welzijn bij dieren in de veehouderij en dat geen schade toebrengt aan de leefomgeving, komt in principe in aanmerking voor financiële steun. Waar in de afgelopen jaren 50.000 euro het maximum aan te vragen bedrag was, kunnen deelnemers dit jaar eenmalig tot 100.000 euro aanvragen.

Richtlijnen

De eerste aanvraagronde loopt tot en met 19 maart 2024. Het fonds beoordeelt vervolgens de aanvragen op basis van de richtlijnen en het afwegingskader en kijkt welke aanvragen het meest veelbelovend zijn.

In 2023 was er steun voor een praktijkexperiment met een strostal voor varkens, vrijloopkraamhokken met dagontmesting, het maken van instructievideo's die veehouders ondersteunen in het nog beter opmerken van onbehagen en welbehagen bij hun koeien en een pilot met wroetgelegenheid voor gespeende biggen in de buitenuitloop.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer