Vier+dierenwelzijnsprojecten+krijgen+geld+van+Barth%2DMisset+Fonds
Nieuws
© Marcel Berendsen

Vier dierenwelzijnsprojecten krijgen geld van Barth-Misset Fonds

Vier projecten die als doel hebben om het dierenwelzijn te verbeteren, ontvangen geld van het Barth-Misset Fonds. Voor de zesde financieringsronde van het fonds kwamen 38 aanvragen binnen. Het thema is dit jaar voor de tweede keer 'Beter Boeren: voor milieu, boer en dier'.

Circulaire boerderij De Goed Gevulde ontvangt 50.000 euro voor een praktijkexperiment met een strostal voor varkens. De Hoeve Innovatie krijgt 24.000 euro voor de bouw van vier vrijloopkraamhokken met dagontmesting. De Vakbond voor Dieren in samenwerking met CowSignals ontvangt 50.000 euro voor het maken van instructievideo's, die veehouders ondersteunen 'in het nog beter opmerken van onbehagen en welbehagen bij hun koeien'. Varkenshouderij Rodebeek Livar krijgt 20.000 euro voor een pilot met wroetgelegenheid voor gespeende biggen in de buitenuitloop.

Het Barth-Misset Fonds is een initiatief van Else Barth en Henk Misset. Doel van het fonds is de verblijfs- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderij te verbeteren. Het fonds treedt als financier op van projecten die bijdragen aan het verminderen van dierenwelzijnsproblemen in de verblijfs- en transportomstandigheden van vee. Het echtpaar Barth-Misset is in 2015 overleden, maar via de Barth-Misset Stichting wordt nu nog uitvoering gegeven aan de doelen van het echtpaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer