Idee%C3%ABn+voor+veehouderij+van+morgen+nodig
Nieuws
© Anouschka Middelkoop

Ideeën voor veehouderij van morgen nodig

Bij de Innovatie Challenge van het Bart-Misset fonds staan oplossingen voor een toekomstbestendige veehouderij centraal. Studenten of jonge professionals onder de 35 jaar worden uitgedaagd om te komen met concrete win-win-winoplossingen voor milieu, boer en dier.

De studenten en jonge professionals krijgen de kans om hun visionaire ideeën voor een duurzame veehouderijsector om te zetten in concrete oplossingen. In de zoektocht naar de veehouderij van morgen, ligt de nadruk in deze challenge op oplossingen die de basis leggen voor een veerkrachtige, toekomstbestendige veehouderij.

De deelnemers worden begeleid bij het omzetten van het innovatieve concept in een volwaardige oplossing. Tijdens de challenge nemen ze deel aan een workshop die wordt geleid door experts en waarin ze samen praktische stappen zetten en tot nieuwe inzichten komen.

Drie prijzen

Deelnemers maken kans op een van de drie prijzen van 1.000 euro. Daarnaast biedt deelname volgens het fonds de mogelijkheid om te sparren met experts uit de sector, ervaringen op te doen, het netwerk te vergroten en creativiteit in te zetten om tot tastbare resultaten te komen. De deelnemers kunnen zich volgend jaar ook inschrijven voor deelname aan het innovatieproject van het Barth-Misset Fonds.

Daartoe is jaarlijks 200.000 euro beschikbaar voor innovatieve projecten die bijdragen aan een toekomstbestendige en diervriendelijke veehouderij. De uitgewerkte ideeën van de Innovatie Challenge kunnen een vooraanvraag indienen voor hun project en kans maken op een subsidie van maximaal 50.000 euro. Aanmelden voor de Innovatie Challenge is mogelijk tot en met 15 oktober 2023.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer