Gunstige+omstandigheden+cre%C3%ABren+voor+biggen
Nieuws
© Henk Riswick Fotografie

Gunstige omstandigheden creëren voor biggen

Varkens het naar de zin maken, dat is de uitdaging van varkenshouders richting 2030. Binnen de stalmuren, vooral bij gespeende biggen, wordt al volop geëxperimenteerd.

In dit hok zijn maatregelen genomen om het comfort te optimaliseren. Niet alles is in één beeld te vangen. Zichtbaar is dat de dichte vloer op de roostervloer is gecreëerd met panelen van kunststof. Een hangende ruif met stro geeft de biggen afleiding, net zoals de kunststof bal.

Een uit de kraamstal meeverhuisde jute doek is vastgeknoopt aan de hokafscheiding, in de hoek bij de drie brijbakken. Deze bakken hebben elk een trog met aan weerszijden twee vreetplaatsen en twee drinknippels. Om er zeker van te zijn dat alle biggen voldoende drinken, heeft deze varkenshouder een roundfeeder geplaatst en vier drinkbakjes per hok geïnstalleerd. Het resultaat: gave oorpuntjes bij vitale biggen en minder kans op complicaties als gestopt wordt met couperen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer