Te+warm+varkensweekend+tempert+aantrekkingskracht+erfbezoek
Nieuws
© Jos Thelosen

Te warm varkensweekend tempert aantrekkingskracht erfbezoek

Het Weekend van het Varken is verlopen onder tropische temperaturen. Voor varkens is dat net als voor mensen een moment om het rustig aan te doen. De toestroom van bezoekers naar zichtlocaties is daardoor wat getemperd.

De deelnemende varkenshouders hadden hun zaakjes keurig op orde om grote aantallen bezoekers te ontvangen. Plexiglazen ramen in afdelingsdeuren om varkens te zien. Volop kindervermaak en tenten en parasols om uit zon te kunnen zitten. Professionele catering, de lekkere geur van varkensvlees op de barbecue en volop herkenbare vrijwilligers om varkenszaken toe te kunnen lichten.

Toch zal deze zestiende editie van het varkensweekend niet de boeken ingaan als de meest drukbezochte. Tropische omstandigheden maken een bezoek aan een varkensbedrijf ondanks interessante leeraspecten en vermaak voor jong en oud minder aantrekkelijk.

Daarom schat coördinator Pleun Leeijen van The Pig Story in dat het bezoekersaantal van 10.000 die editie 2022 telde, niet zal worden overtroffen. 'De organisatie bij de bedrijven was prima op orde evenals de pr rondom het Weekend van het Varken, maar het superwarme en zonnige septemberweer was net iets te veel van het goede. Voor het definieve bezoekersaantal moet ik het net nog ophalen bij de negen varkensbedrijven.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer