Innovatieplatform+varkenshouderij+staat+in+de+steigers
Nieuws
© Jos Thelosen

Innovatieplatform varkenshouderij staat in de steigers

Ontwikkelen van ideeën tot innovaties is een continu proces. Om dat aan te jagen, is volgens voorzitter Linda Verriet van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) de reden om innovatieplatform op te zetten. Dit initiatief onthulde ze tijdens een 'feestje': de finaleavond van Het Beste Idee van Varkensland donderdag in Dronten.

'Innoveren is en blijft nodig op alle belangrijke thema's in de varkenshouderij', stelt Verriet. 'Hier vindt nu een jaarlijks innovatiefeestje plaats waar het bruist van de energie en ideeën en is er veel jeugdig elan. Maar er zou eigenlijk een doorlopend event van Het Beste Idee van Varkensland gemaakt moeten worden. Dat zou versnelling in het doorontwikkelen van ideeën die jaarrond ontstaan brengen en praktijkrijp maken.'

Volgens de POV-voorzitter was het zoeken naar de rol die de producentenorganisatie kan spelen om centraal jaarrond ideeën op te gaan pakken. Daarom is de samenwerking opgezocht met de initiatiefnemers van Het Beste Idee van Varkensland – VKON en de Coöperatie Varkensartsen – en de partners waaronder het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). 'Om stappen voorwaarts te kunnen maken, gaat het innovatieplatform er komen', zegt Verriet. 'Maar dit jaarlijkse event moet ook door blijven gaan. Dus we denken erover om een ideeënhitparade te maken en met een jaarlijkse top 5 die meedingen naar de prestigieuze prijs en eer.'

Het innovatieplatform zal worden gefinancierd door het ministerie van LNV en de POV. De producentenorganisatie stelt financiën beschikbaar uit het onderzoeksbudget.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer