Van+Rooi+Meat+neemt+slachterij+Tomassen+in+Someren+over
Nieuws
© Wijnen Bouw

Van Rooi Meat neemt slachterij Tomassen in Someren over

Slachterij Van Rooi Meat in het Brabantse Helmond neemt slachthuis Tomassen in het Brabantse Someren over. Hiermee breidt Van Rooi Meat de rundvleesverwerking verder uit en wil het bedrijf net als in de varkensketen een 'totaalregie, van boer tot bord' voeren.

De totaalstrategie houdt in dat het bedrijf zowel de handel, slachterij als verwerking in eigen handen heeft, zowel voor de retail als de export. 'Nu de slachterij van Mike en Dennis Tomassen tot onze groep toetreedt, hebben we ook binnen de rundvleesketen alles in eigen hand', licht directeur Marc van Rooi toe.

De Van Rooi Group is een familiebedrijf. Van Rooi is begonnen met de handel in varkens. In 65 jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld en gespecialiseerd binnen de vleesbranche.

Op locatie Veehandel M.A. Van Rooi in het Brabantse Lieshout worden dagelijks varkens, biggen en zeugen verzameld, gesorteerd en verkocht naar binnen- en buitenland. Daarnaast wordt hier de inkoop van varkens voor de slachterij Van Rooi Meat in Helmond verzorgd waar zo'n 11.000 varkens per dag worden geslacht. Naast slachten wordt het vlees verwerkt, geportioneerd en klaargemaakt voor retail, industrie en export. Voor export word veel vlees verpakt en ingevroren.

ProViande

Daarnaast is ProViande Beef & Veal (ProViande) onderdeel van Van Rooi en net als slachthuis Tomassen gevestigd in Someren. Sinds 2015 wordt onder deze naam rund- en kalfsvlees uitgebeend en verwerkt voor binnen- en buitenland. Afgelopen jaar heeft het bedrijf deze locatie uitgebreid met nieuwe snijlijnen en machines waarmee de capaciteit is verhoogd.

Behalve met stieren en kalveren verwerken is ProViande ook begonnen met de verwerking van Nederlandse dubbeldoelkoeien, die zowel bestemd zijn voor melk als vlees. Het bedrijf ziet dat als een strategische keuze, omdat met deze runderen klanten van duurzaam vlees kunnen worden voorzien.

Al jarenlange samenwerking

Het slachten van de runderen was al uitbesteed aan Slachthuis Tomassen. De bedrijven werken al jarenlang samen. Slachterij Tomassen bestaat sinds 1978. Tomassen is een loonslachterij van varkens en hoofdzakelijk runderen. ProViande is nu al het grootste aandeel van de slachterij. Vanwege deze nauwe samenwerking zien de bedrijven de overname als een logische stap.

'Met de overname van Tomassen versterken we onze propositie richting de klanten in retail en foodservice door in de gehele keten zekerheid, kwaliteit en transparantie te kunnen bieden zoals we dit ook kunnen bij de varkensketen.' Voor andere vleesverwerkers die runderen laten slachten bij Tomassen verandert er niets, verzekert het bedrijf.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer