Van+Rooi+weer+op+volle+toeren
Nieuws
© Varkens Archief

Van Rooi weer op volle toeren

Slachterij Van Rooi Meat mag woensdag weer op volle capaciteit gaan draaien. Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft dat na de succesvolle testfase toegestaan.

Op 28 mei werd de slachterij stilgelegd, omdat bij een eerste steekproef 16 procent van de medewerkers besmet bleek. Bij een tweede steekproef was 17 procent van de medewerkers besmet. Besloten werd toen om de slachterij veertien dagen stil te leggen tot 16 juni.

Sinds 9 juni mocht Van Rooi Meat al op beperkte schaal testdraaien. Daartoe moest de slachterij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van veilig werken, reizen en wonen van de medewerkers. De gezondheid en het welzijn van de medewerkers moest daarbij dagelijks worden getest. Daarnaast werd de slachterij schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf.

Testfase goed doorlopen

Omdat deze test goed verliep, is het hele bedrijfsproces gefaseerd en gecontroleerd opgestart. Doel is dat de slachterij dan op 17 juni weer op volle capaciteit kan draaien. Alle medewerkers die nu aan het werk zijn bij Van Rooi Meat zijn getest en de uitslag daarvan was negatief.

De dagelijkse gezondheidscheck bij de poort gaat door. De GGD en veiligheidsregio houden regelmatig contact met het bedrijf en zullen controleren of de afspraken worden nagekomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer