Hoedemaker+president+Europese+en+wereldwijde+vee%2D+en+vleessector
Nieuws
© Henk Riswick Fotografie

Hoedemaker president Europese en wereldwijde vee- en vleessector

De Europese organisatie voor de vee- en vleessector krijgt voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector als president. Daarnaast is Hoedemakers ook verkozzen tot bestuursvoorzitter wereldwijde organisatie voor de vlees en veehouderijsector.

De verkiezing tot president en bestuursvoorzitter vond plaats tijden het congres van de European Livestock an Meat Trades Organisation (UECBV) in Dublin. Deze Europese organisatie voor vleesproductie, vlees- en vee-export heeft 50 regionale en nationale federaties als deelnemer. Ze zijn afkomstig uit 24 landen van de Europese Unie en daarnaast Noorwegen, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en van buiten Europa Japan. De UECBV vertegenwoordigd 20.000 bedrijven van allerhande omvang met 230.000 direct betrokken voltijds banen.

De International Meat Secretariat (IME) is de wereldwijd overkoepelende organisatie voor de vee en vleessector. Deze organisatie kent 96 deelnemers waarvan de meeste ook deelnemen in de UECBV en daarnaast deelnemers uit bijvoorbeeld Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, India en Nieuw Zeeland.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer