FermCare+rolt+fermentatie+uit+in+de+veehouderij
Nieuws
© Weda

FermCare rolt fermentatie uit in de veehouderij

FermCare gaat veehouders verder helpen met hun passie voor microbiële fermentatie en het verbeteren van de darmgezondheid. Dat 100 procent natuurlijke proces maakt de inzet van grondstoffen efficiënter bij de dierlijke eiwitproductie. Het nieuwe bedrijf wil met dat ontsluitingsproces op het boerenerf bijdragen aan het verduurzamen van de varkens- en rundveehouderij.

FermCare, een samenwerking tussen varkenshouder Roland van Asten (mede-eigenaar van de Van Asten Group,) en Ronald Scholten (Dr.Ferm), is de exclusieve distributeur van Dr.Ferm, dat zich richt op fermentatieconcepten en -producten voor Europa. 'We bieden diverse toepassingen voor brijvoer- of droogvoerinstallaties. Vloeibare en droge fermentatie, kant-en-klaarproducten, groot- of kleinfermentatie en eiwitfermentatie. Innovatieve oplossingen die behalve een optimale voervertering door de dieren ook duidelijk financiële voordelen opleveren voor de boer.'

Het doel van FermCare is oplossingen bieden voor de dagelijkse uitdagingen op het gebied van milieu, antibioticagebruik, welzijn, voerefficiëntie en voerkosten op bedrijven met varkens en runderen.

Tientallen jaren ervaring in wetenschap en praktijk met fermentatie liggen aan de basis van de producten en concepten. Op eigen R&D-locaties met varkens, waaronder de locatie van Van Asten Group in het Noord-Brabantse Sterksel, zijn de Dr.Ferm-producten en -concepten getest en verder ontwikkeld. Ze bieden maximale zekerheid bij het met succes toepassen van fermentatie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer