Canadese+overheid+stimuleert+verwaarden+slachtzeugen
Nieuws
© Winkler Meats

Canadese overheid stimuleert verwaarden slachtzeugen

Veel zeugen in Canada die bestemd zijn voor de slacht worden geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Daarmee laat de Canadese varkensvleessector rendement liggen. Daarom investeert de overheid mee in een verwerkingsfaciliteit om de efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid van de sector te verbeteren.

De Canadese vleesverwerker Winkler Meats en het Amerikaanse Johnsonville Sausage gaan samenwerken bij de bouw van een verwerkingsunit voor met name slachtzeugen. Johnsonville Sausage betrekt slachtzeugen uit West-Canada en zet die op export naar hun verwerkingslocatie in de Amerikaanse staat Wisconsin. Met de uitbreiding van de slachtlijn in Winkler komen er een verwerkings- en een verpakkingslijn met een hoge capaciteit bij en worden die zeugen voortaan in Canada geslacht.

Het totale project dat in 2025 zal zijn gerealiseerd, gaat zo'n 36 miljoen euro kosten. De regeringen van Canada en de staat Manitoba investeren ruim 1,6 miljoen euro in het project. Daarnaast geeft Manitoba een lening van 5,3 miljoen euro en belastingkortingen. De reden is dat de staat kansen ziet voor het toevoegen van waarde en het levert extra werkgelegenheid in Manitoba op. Bovendien wordt de afhankelijkheid van export van levende varkens vanuit Canada naar de Verenigde Staten verder beperkt. Dat scheelt transportkilometers en is dus ook duurzamer.

Enthousiast over inlandse verwerking

De varkenssector in Manitoba is enthousiast over de investering in extra verwerkingscapaciteit met toegevoegde waarde. Manitoba Pork geeft aan dat 55 procent van de banen in de landbouw en agrovoedingsverwerking afhankelijk is van de varkenssector en zijn producenten.

Meer dan 20.000 inwoners van Manitoba zijn afhankelijk van de varkensvleesproductie. Daarnaast blijft de goede samenwerking met de Verenigde Staten bestaan, omdat Winkler Meats en Johnsonville Sausage een joint venture aangaan. De Amerikaanse worstenproducent krijgt een betere toegang tot de Canadese afzetmarkt.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer