%27Kies+jij+voor+Varkens+in+Nood%3F%27
Blog
© Koos Groenewold

'Kies jij voor Varkens in Nood?'

Jullie kennen de organisatie Varkens in Nood vast wel. Ik moest er laatst aan denken. Het begon met een appje: 'Ik ga een spreekbeurt houden over de veehouderij in Nederland. Kun je mij wat over de varkenshouderij vertellen?', vroeg een zoon van een vriendin van mij. Tja, dat is wel een hele brede vraag. Als varkenshouder kan ik wel uren vertellen over de varkenshouderij. Maar ik kon hem eerst zelf aan het werk zetten.

In het verleden kwam je als je informatie voor een spreekbeurt over de varkenshouderij zocht vrijwel automatisch op de website van Varkens in Nood terecht. Wat ben ik blij dat we als varkenshouderij door de inzet van POV nu The Pigstory hebben. Op deze website kun je heel veel vinden over de varkenssector. En elke maand wordt er ook nog informatie aan toegevoegd door enthousiaste varkenshouders die pr belangrijk vinden.

Ik appte dan ook vrolijk terug: 'Je mag zelf op onderzoek uitgaan op The Pigstory, maar je mag mij ook interviewen. Wat wil jij?'

Hij koos natuurlijk voor het gesprek en een bezoek aan ons varkensbedrijf. Want het is gewoon mooier om in het echt naar varkens te kijken en verschillende voersoorten mee naar huis te mogen nemen.

Wat werd ik enthousiast van zijn vragen. Hij had genoten van de mooie filmpjes op thepigstory.nl en stelde goede vragen. Wat had hij zich ontzettend goed voorbereid. Anderzijds vond ik het ook heel mooi om te zien dat die website doet waarvoor die bedoeld is. Supertof dat we eindelijk kunnen laten zien hoe varkens worden gehouden en waarom we doen wat we doen.

Maar eh, weten jullie ook dat de The Pigstory op Facebook, Instagram, Tiktok en LinkedIn zit? En volgen jullie The Pigstory op minimaal een van deze mediakanalen?

Het is eenvoudig om het ware verhaal te volgen en te verspreiden. Klik op een van die linkjes, volg ons, deel en like de geposte berichten. Hierdoor komt The Pigstory bij meer mensen in de tijdlijn en leren steeds meer mensen over onze mooie sector.

Heb jij écht hierboven al doorgeklikt en volg je ons? Zo ja, dan heb ik nog één vraag: wil jij deze blog delen met jouw partner en eventuele kinderen en werknemers? Ik weet zeker dat iedereen wel minimaal één account heeft op bovenstaande sociale mediakanalen. Je kunt het natuurlijk ook niet doen, maar wees dan ook niet teleurgesteld als kinderen voor een spreekbeurt googelen en vervolgens op komen draven met informatie van Varkens in Nood. Aan jou de keus!

Ruth van der Haar
varkenshouder in Collendoorn

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer