Duitse+vleeswerking+van+Danish+Crown+verschuift
Nieuws
© Vlees.nl

Duitse vleeswerking van Danish Crown verschuift

Met een reorganisatie van de activiteiten in Duitsland, verwacht Danish Crown meer inkomsten te behalen. Dalende slachtaantallen en een afnemende consumptie van varkensvlees in Duitsland dwingen het bedrijf daartoe. Een gespecialiseerde locatie voor het uitbenen van karkassen gaat sluiten en de activiteiten worden verplaatst naar een slachtlocatie.

Sinds Duitsland in het najaar van 2020 werd getroffen door Afrikaanse varkenspest is de varkensproductie sterk gedaald. Als een van Europa's grootste exporteurs van varkensvlees is Duitsland zich in een paar jaar tijd gaan focussen op de binnenlandse markt. Om als Danish Crown meer geld in die markt te kunnen verdienen, zal het omschakelen van grootschalige productie naar een meer flexibele opzet.

De slachterij van Danish Crown in Essen heeft een belangrijke taak om de verwerkingsfabrieken van grondstoffen te voorzien. Daarnaast wordt de productie van de slachtlocatie van week tot week afgestemd op de vleesproducten die de Duitse en Europese klanten vragen, zegt CEO Jais Valeur van Danish Crown. Zo zal de fabriek van Danish Crown in het Duitse Boizenburg worden gesloten.

De ruim tweehonderd medewerkers van de uitbenerij krijgen het aanbod om op andere locaties van de Danish Crown-groep aan de slag te gaan. Binnen een half jaar zal het grootste deel van de uitbeenactiviteiten worden overgeheveld naar het varkensslachthuis van Danish Crown in Essen. De Deense vleesverwerker heeft op dit moment nog een varkensslachterij, twee runderslachterijen en drie verwerkingsfabrieken in Duitsland die samen 460.000 ton vlees omzetten. In totaal werken er zo'n 3.400 mensen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer