Laatste+varkens+verlaten+Familievarken%2Dstal
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Laatste varkens verlaten Familievarken-stal

Het wordt steeds rustiger in de Familievarken-stal in het Brabantse Venhorst. ‘Eind dit jaar moet deze aparte varkensstal leeg worden opgeleverd’, zegt bedrijfsleider Ivo Bekkers. ‘De zeugen zijn al langer geleden vertrokken en de laatste groep vleesvarkens met intacte staarten zijn bijna klaar voor hun rit naar de slachterij. Met het verwijderen van de stalinrichting en het ontmantelen van de techniek zijn we al begonnen.’

De Familievarken-stal staat op grond van gemeente Boekel op een locatie waar Bekkers ook traditionele vleesvarkensstallen huurt. Om het in 2018 gestarte project Familievarken af te ronden, heeft de gemeente extra tijd gegeven om te experimenten, ontwikkelen en onderzoeken.

Toch is het diervriendelijke concept van zeugen, biggen en vleesvarkens houden in een emissiearme stal nog niet helemaal uitontwikkeld. Bekkers: ‘Perspectief lonkt, daarom hoop ik een 2.0-stalversie van het Familievarken bij mijn thuislocatie met vleesvarkens in Erp te kunnen realiseren.’

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer