Eigen+voeronderneming+Schuttert+voor+beter+saldo
Nieuws
© Huisman Media

Eigen voeronderneming Schuttert voor beter saldo

Betere resultaten bij de varkens en beter aansluiten op de vraag van de slachterijen. Aan beide kanten moet het positief uitpakken voor het saldo. Dat moet het voordeel worden van de eigen voeradviseur, verwacht Johan Schuttert van Handelshuis Schuttert.

Per 1 juli maakt voeradviseur Jan Kippers deel uit van Handelshuis Schuttert. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd van 33 jaar toch al al een flinke staat van dienst in de voersector. Na Denkavit heeft hij bij Coops Mengvoeders zeven jaar lang alle takken van de varkenssector diepgaand verkend en zich opgewerkt tot nutritionist en tegelijk veel praktijkkennis opgedaan.

In eerste instantie gaat Kippers de voeding van de zeugen, biggen en vleesvarkens op de eigen bedrijven van Schuttert verbeteren. Kippers is daarbij ook verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen en aanvullende voeders. Daarnaast kunnen alle klanten die dat willen, een beroep doen op Kippers. Het wordt volgens Schuttert een aparte dienst van het Handelshuis.

Betere resultaten

Met de eigen deskundige in dienst kunnen volgens Schuttert de resultaten in de hele lijn nog beter worden, zeker ook bij de biggen. 'We zijn natuurlijk in eerste instantie vooral een leverancier van biggen. Het is belangrijk voor de varkenshouders en voor ons om goede kwaliteit biggen te leveren. Daar begint het bij de vleesvarkenshouders mee', zegt hij.

'Met die goede kwaliteit biggen en gerichte voeradviezen kunnen we zorgen dat de vleesvarkens nog beter aansluiten op de wensen van de verschillende concepten van de slachterijen. Daarmee kunnen we dan aan twee kanten voordeel pakken: betere resultaten op de bedrijven en een betere uitbetaling voor de vleesvarkens.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer