Stekker+gaat+per+2023+uit+%27Varken+van+Morgen%27
Nieuws
© Varkens Archief

Stekker gaat per 2023 uit 'Varken van Morgen'

Na acht jaar wordt de stekker uit het kwaliteitsprogramma 'Varken van Morgen' getrokken. Volgens de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) voegt het niets meer toe en kost het alleen maar geld. Beter Leven-keurmerken zijn voor veel varkenshouders en ketens in Nederland de basis.

Ketenpartijen en controlerende instanties zijn het met de visie van de POV eens, waardoor besloten is om het kwaliteitsprogramma per 1 januari 2023 te stoppen. De discussie die de POV in gang zette, viel samen met het gegeven dat Global Gap gaat stoppen.

Aan de Global Gap-eisen wordt het Varken van Morgen (VvM) getoetst. De koepelorganisatie voor supermarkten, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), is keurmerkeigenaar van VvM en zette het op 1 januari 2015 in de markt.

Bovenwettelijke normen

In dat kwaliteitsprogramma voor varkenshouders zijn bovenwettelijke normen opgenomen voor een duurzame productie van varkensvlees. In dat programma zouden ze samen met varkenssector stappen zetten om de omstandigheden voor mens, dier en milieu te verbeteren.

Varkens produceren waar de afnemers van varkensvlees om vragen en een kans voor varkenshouders om extra opbrengsten te kunnen ontvangen, was de insteek van Varken van Morgen. Belangrijke pijlers onder VvM zijn het dierenwelzijn, diergezondheid en milieu.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer