Koplopers+voor+Deltaplan+Veehouderij+Awards+gezocht
Nieuws
© Het Wroetvarken

Koplopers voor Deltaplan Veehouderij Awards gezocht

De Deltaplan Veehouderij Awards worden volgend jaar door de Dierenbescherming op 28 februari uitgereikt. De organisatie zoekt voor de vier routes koplopers op het gebied van diergerichte, duurzame veehouderij. De winnaars ontvangen 5.000 euro.

Deltaplan Veehouderij heeft vier routes naar een diergerichte duurzame veehouderij. Deze transitiepaden staan centraal bij de awards. Voor ieder pad kiest een vakjury uit alle inzendingen drie genomineerden en vervolgens één winnaar.

De transitiepaden zijn:
- Diervriendelijke en integraal duurzame veehouderij. Dieren zijn sterk, weerbaar en kunnen hun natuurlijke gedrag vertonen. Ze gaan zo min mogelijk op transport en elk dier krijgt toegang tot een uitloop of wei;
- Van verspillende carnivoren naar waarderende omnivoren. Consumenten gebruiken veel minder dierlijke producten. Voor het vlees, de zuivel en de eieren die ze nog wel gebruiken, betalen ze een eerlijke prijs;
- Vernieuwende verbindingen tussen productie en consumptie. De veehouderij werkt in korte vaste ketens. Dat zorgt voor betere afspraken, eerlijke prijzen voor de boer en meer transparantie over waar producten vandaan komen;
- Kwaliteitsproductie voor een zelfvoorzienende regio. De veehouderij produceert duurzame meerwaardeproducten voor de Noordwest-Europese markt, zodat investeringen in onder meer dierenwelzijn vermarkt kunnen worden.

Voor de awards zoekt Dierenbescherming initiatieven, innovaties en of bedrijven die bijdragen aan de doelen van het Deltaplan Veehouderij. Ze moeten onderscheidend zijn en inspirerend voor anderen, veel impact hebben en bij voorkeur al in de praktijk zijn gebracht. Inzendingen kunnen tot 5 december worden ingestuurd.

Winnaars

De winnaars mogen zich Deltaplan Veehouderij Winnaar 2023 noemen en ontvangen een geldprijs van 5.000 euro. Dat wordt mogelijk gemaakt door het Barth-Misset Fonds. Ook wordt van iedere winnaar een kort professioneel filmpje gemaakt, waarin het bedrijf en de link met het Deltaplan Veehouderij centraal staan. De awards worden uitgereikt tijdens het Deltaplan Veehouderij Event.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer