Nieuwe+financieringsronde+Barth%2DMisset+Fonds
Nieuws
© Varkens Archief

Nieuwe financieringsronde Barth-Misset Fonds

Het Barth-Misset Fonds heeft een nieuwe financieringsronde opengesteld van 200.000 euro voor innovaties gericht op integrale systeemwijziging. Organisaties kunnen tot 50.000 euro ontvangen voor innovaties die bijdragen aan minder emissies uit de stal, beter dierenwelzijn en een beter verdienmodel voor de veehouder.

Het Barth-Misset Fonds kiest tweejaarlijks een nieuw thema. Het nieuwe thema 'Beter boeren: voor klimaat, boer en dier' blijft van kracht tot eind 2023.

In het Nederlandse veehouderijbeleid gaat de komende jaren veel aandacht uit naar het verminderen van de uitstoot van stikstof en broeikasgassen. Dat is nodig, maar het risico is groot dat hierbij onvoldoende wordt gelet op negatieve bijeffecten van deze maatregelen voor dierenwelzijn en/of de positie van boeren. Winst op milieuterrein betekent niet zelden verlies voor dieren en/of boeren.

Echt duurzaam

'Het mag niet zo zijn dat dierenwelzijn onder druk komt te staan door maatregelen die de veehouderij neemt voor de bescherming van klimaat en milieu', zegt Bert van den Berg van het Barth-Misset Fonds. 'Maatregelen zijn pas echt duurzaam als ze niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook bijdragen aan het welzijn van dieren en haalbaar en betaalbaar zijn voor boeren.'

Andere voorstellen zijn ook welkom, maar bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar aanvragen die bij het jaarthema passen. De eerste ronde sluit op 21 maart 2022. Bekijk hier de achtergrondinformatie bij het jaarthema 2022-2023.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer