Vrijstelling+5+procent+gangbaar+eiwit+in+biologische+voeders+stopt
Nieuws
© Jos Thelosen

Vrijstelling 5 procent gangbaar eiwit in biologische voeders stopt

De ontheffing om 5 procent gangbaar eiwit te gebruiken in leghennen- en varkensvoer voor dieren boven de 35 kilo eindigt per 1 november. De veehouder heeft tot 1 december de tijd om de voorraden met dit voer op te maken.

De ontheffing werd in april 2022 ingevoerd vanwege het tekort aan biologische grondstoffen door de oorlog in Oekraïne. Inmiddels is de situatie op de grondstoffenmarkt verbeterd, de prijzen liggen overigens nog niet op het niveau van voor de oorlog. Toch heeft het ministerie van LNV besloten weer terug te gaan naar de situatie van begin 2022.

Overigens mochten deze voeders tot 1 januari van dit jaar 5 procent gangbaar voer bevatten. In het kader van de nieuwe Europese bioverordening werd dit vanaf begin dit jaar verboden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer