Biggenexport+17+procent+lager
Nieuws
© Koos Groenewold

Biggenexport 17 procent lager

Dit jaar zijn tot medio april 1,635 miljoen Nederlandse biggen geëxporteerd, 17 procent minder dan in dezelfde periode in 2021. De drie belangrijkste afnemende landen nemen 95 procent daarvan voor hun rekening. Dat zijn Duitsland, Spanje en België.

Exporteurs brachten in de eerste vijftien weken van dit jaar 1,635 miljoen biggen naar hun bestemming in het buitenland. Dat waren vorig jaar in dezelfde periode ruim 340.000 biggen meer, blijkt uit de marktcijfers van RVO tot en met week vijftien van dit jaar.

Ruim de helft van de exportbiggen gaat naar vleesvarkenshouders in Duitsland (52 procent). 32 procent van de Nederlandse biggen vindt zijn bestemming in Spanje. Bijna 11 procent wordt opgelegd in de vleesvarkensstal van Belgische varkenshouders.

Vleesvarkensexport ook lager

De levende export is dit jaar opnieuw licht gedaald. In vergelijking met de eerste vijftien weken van 2021 zijn bijna zeventienduizend minder vleesvarkens geëxporteerd, een daling van 7,3 procent.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer