POV+mijdt+nieuwe+vakbeurs+Papendal
Nieuws
© Jos Thelosen

POV mijdt nieuwe vakbeurs Papendal

Tijdens de primeur van de driedaagse Nationale Intensieve Veehouderij Vakbeurs (NIVV) zal geen stand van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) te vinden zijn. Volgens het POV-bestuur is er vanuit de varkenssector geen behoefte aan een nieuwe vakbeurs.

POV heeft de vakbeursorganisatie laten weten geen stand te zullen bemensen. Er zijn volgens de POV goede beurzen voor de intensieve veehouderij. Ook meent de POV dat de vorm van een beurs ook op zijn retour is. Anno 2022 zijn andere vormen en manieren om producten en diensten onder de aandacht te krijgen bij de doelgroep. Dat kan op een effectievere manier en met aanzienlijk minder kosten. De beursorganisatie heeft daar volgens de POV niet op gereageerd.

Onvrede

Ook zien varkenshouders uitnodigingen voor deze nieuwe vakbeurs voor varkens, kippen, kalveren en geiten en stellen de POV vragen daarover. Zo blijkt een ingezonden brief de onvrede volgens de POV goed te verwoorden over ‘het feestje van de periferie op een nieuwe beurs waar niemand om vroeg en indirect betaald door de primaire sector. Dit moeten wij boeren niet accepteren.’

De NIVV vindt plaats van 10 tot en met 12 mei in bij het bij Papendal Event & Congres Center Arnhem.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer