Ronald+van+Leeuwen+versterkt+varkensteam+FDF
Nieuws
© Varkens Archief

Ronald van Leeuwen versterkt varkensteam FDF

Vleesvarkenshouder en akkerbouwer Ronald van Leeuwen is toegetreden tot het bestuur van Team Varkens van Farmers Defence Force (FDF). Onlangs is Van Leeuwen gestopt als bestuurder in regio Zuid-Oost bij de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), maar hij blijft wel POV-lid.

Met het toetreden van Van Leeuwen is het bestuur van het FDF varkensteam uitgebreid naar vijf personen. Van Leeuwen is varkenshouder in het Brabantse Deurne en runt een eenmanszaak met 4.200 vleesvarkens en 6 hectare akkerbouw. Daarnaast hebben de twee Brabantse vermeerderaars, Mark van Dijk uit Odiliapeel en Martien Welvaarts uit Boxtel zitting in het team. Peter Koning heeft decennialange ervaring in de vleeswereld en is nu senior expert meat processing voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voorzitter van FDF Team Varkens is consultant in de varkenshouderij Roy Nillesen. ‘We zijn blij met de toetreding van Van Leeuwen’, zegt Nillesen. ‘We streven naar een zeskoppig bestuur en verwachten binnenkort nog een varkenshouder met vleesvarkens toe te kunnen voegen. Dan zijn we op volle sterkte en is het bestuur een evenwichtig geheel.’

Toegevoegde waarde

Ronald van Leeuwen geeft aan zich vereerd te voelen om als bestuurslid het FDF Team Varkens te mogen versterken. ‘Het is een mooie uitdaging om de belangen te mogen behartigen en op te komen voor de jonge boeren in de intensieve veehouderij. Ik wil waarde toevoegen voor onze achterban en geloof erin dat we dat samen kunnen bereiken.’

Van Leeuwen (1988) heeft al aardig wat bestuurlijke ervaring. Voordat hij regiobestuurder bij de POV werd, was hij actief in het dagelijks bestuur van de Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Ook zat hij in het bestuur van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK).

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer