FDF+komt+met+plannen+voor+Varkens+Team
Nieuws
© Henk Riswick

FDF komt met plannen voor Varkens Team

Het Varkens Team van Farmers Defence Force (FDF) maakt binnenkort bekend hoe de plannen en doelen worden gedeeld met de achterban. In een fysieke bijeenkomst of toch online.

Een fysieke bijeenkomst heeft de voorkeur, zegt voorzitter Roy Nillesen van Team Varkens. De omstandigheden moeten dat ook toelaten. De persconferentie vrijdagavond van het kabinet geeft daarover meer duidelijkheid. 'We gaan daarna intern in overleg. Misschien wordt het toch een online meeting.'

Team Varkens wil het verdienmodel voor varkenshouders verbeteren. Enerzijds door marktmacht te organiseren en anderzijds door te besparen op voerkosten. FDF introduceerde eind november Team Varkens. Het aantal varkenshouders dat lid is van FDF steeg sinds dat moment van 360 naar 500, geeft Nillesen aan. In totaal zijn nu 3.850 veehouders aangesloten bij FDF.

Voerkosten maken 60 procent uit van de totale kosten, maar Nillesen geeft aan mogelijkheden te zien om met de juiste samenstelling en voerconcepten op die kosten te besparen. Wat daarvan concreet de inhoud is, gaat Team Varkens delen tijdens een ledenvergadering die na de persconferentie van afgelopen vrijdag (14 januari) zal worden gehouden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer