%27Oorlog+in+varkensland%3F%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Oorlog in varkensland?'

Wat is er toch aan de hand met de belangenbehartigers voor de varkenssector. Het lijkt wel of iedereen zijn gelijk wil halen en dat ondertussen het gezamenlijke belang wordt vergeten.

LTO en de Producenten Organisatie Varkenshouderij zouden al meer dan een jaar geleden hun nieuwe samenwerkingsovereenkomst hebben moeten sluiten. In de tussentijd stond Farmers Defence Force op met een Varkensteam en nu hebben we kennelijk drie kampen in de naar verhouding piepkleine varkenswereld.

Ik dacht dat er alleen in bepaalde landen types waren die niet kunnen onderhandelen maar liever oorlog voeren of op andere ondemocratische wijze anderen onder druk zetten.

Het goede woord kan ik er niet voor vinden, maar ik houd het er maar op dat ik bedroefd ben over deze ontwikkeling.

Moet er net als bij de regeringsformatie dan maar iemand van buitenaf komen die de partijen bij elkaar zet aan de onderhandelingstafel en ze niet naar huis laat gaan voordat er een akkoord is?

Blijkbaar is het nu nodig en het wordt hoog tijd. Aan een versplinterde varkenssector heeft niemand iets. In Den Haag lachen ze zich waarschijnlijk rot over deze ontwikkeling. Ze hoeven geen afspraken meer te maken over de toekomst van de varkenshouderijen, want die heffen zich op deze manier zelf wel op.

John Lamers
Redactie Varkens

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer