Koppen+%26amp%3B+Hekers+ontvangt+als+eerste+QLT%2Dcertificaat
Nieuws
© VeeenLogistiek Nederland

Koppen & Hekers ontvangt als eerste QLT-certificaat

Het eerste certificaat van erkenningsregeling Quality Livestock Transport (QLT) is uitgereikt aan Koppen & Hekers transport uit het Limburgse Ospel. Henk-Harm Beukers van Kiwa Verin en voorzitter Helma Lodders van Vee&Logistiek Nederland (V&LN) overhandigden het QLT-certificaat aan Henk Hekers en Michel Koppen.

Met dat certificaat is het veetransportbedrijf vanaf nu gecertificeerd vervoerder van varkens, biggen en zeugen. De komende maanden zullen nog circa 120 aangemelde varkenstransportbedrijven gecertificeerd worden. De (onafhankelijke) certificering van V&LN is uitbesteed aan Kiwa Verin.

De erkenningsregeling QLT is begin 2022 gelanceerd door Vee&Logistiek Nederland en is daarmee een stap in de verdere professionalisering van het veetransport. Deze schakel in de productieketen wordt zo geborgd. De regeling is als eerste opgestart voor varkensvervoer, in de toekomst zullen ook andere diersoorten worden toegevoegd.

Vakmanschap bij transport

Met de erkenningsregeling QLT zijn afspraken vastgelegd over dierenwelzijn, preventie van dierziekteverspreiding, het gebruik van adequate transportmiddelen en gedegen vakmanschap bij het veetransport. In de varkensketen zijn al meerdere schakels in de sector met eigen kwaliteitsregelingen geborgd.

De varkenshouders, de slachterijen, de voerleveranciers en de dierenartsen. Met de erkenningsregeling QLT is het vervoer van dieren als belangrijke schakel in de varkensketen daaraan nu toegevoegd. Hiermee is de gehele varkensketen gecertificeerd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer