Acht+wilde+zwijnen+met+Afrikaanse+varkenspest+in+Itali%C3%AB
Nieuws
© Varkens Archief

Acht wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Italië

In Noord-Italië is tot nu toe bij acht wilde zwijnen een besmetting met Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Zes zwijnen worden nog onderzocht.

In een groot gebied in Noord-Italië zijn in totaal vijftig kadavers van wilde zwijnen opgespoord, meldt het Italiaanse onderzoeksinstituut Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Piemonte, Liguria e Valle d'Aosta. Van die vijftig zijn vijfendertig niet besmet met Afrikaanse varkenspest.

Het merendeel van de dode zwijnen is gevonden buiten de aangewezen bufferzone. Minimaal zes kadavers worden nog onderzocht, daarvan zijn er twee gevonden buiten de bufferzone.

Besmettingen binnen bufferzone

Binnen de bufferzone is nu dus bij acht zwijnen Afrikaanse varkenspest vastgesteld. De vijf nieuwe besmette kadavers zijn min of meer in de buurt gevonden van de drie eerder gevonden kadavers rond Ovada, Isola del Cantona en Fraconalto.

In de gebieden waar de besmette kadavers zijn gevonden is sprake van een hoge dichtheid aan wilde zwijnen, afgaande op de gegevens van het aantal door jagers doodgeschoten zwijnen. Dit zijn er meer dan 650 per jaar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer