Noord%2DItali%C3%AB+meldt+meer+gevallen+van+Afrikaanse+varkenspest
Nieuws
© Vidiphoto

Noord-Italië meldt meer gevallen van Afrikaanse varkenspest

Noord-Italië meldt zes nieuwe gevallen van Afrikaanse Varkenspest bij wilde zwijnen. Het aantal bevestigde gevallen komt daarmee op zeven.

De zes nieuwe gevallen zijn gevonden in de gemeenten Ovada (twee wilde zwijnen), Val Lemme (één wild zwijn), Tagliolo Monferrato (één besmet dier) en Voltaggio (drie besmette dieren). Alle vindplaatsen liggen in de provincie Alessandria in de Italiaanse regio Piemonte, meldt het vakblad Pig Progress. Het beperkingsgebied omvat 78 gemeenten in de regio Piemonte en 36 gemeenten in de aangrenzende regio Ligurië. Alle jachtactiviteiten zijn hier nu verboden.

Onder varkenshouders in Noord-Italië groeit de zorg dat het virus zich mogelijk toch verder heeft verspreid. Onduidelijk is nog of de vondsten van genotype I zijn dat endemisch is op Sardinië of van genotype II dat wijdverbreid is in Oost-Europa.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer