Danish+Crown+stapt+ook+in+vleesvervangers
Nieuws
© PLUS

Danish Crown stapt ook in vleesvervangers

Danish Crown komt binnenkort met een lijn vegetarische producten. Het gaat om plantaardige alternatieven waarin geen soja is verwerkt, meldt het Deense vleesconcern.

In totaal wil het Deense vleesbedrijf acht vleesvervangers in de markt zetten, waaronder schnitzels, hamburgers en kipnuggets. De vleesvervangers worden verkocht onder het merk 'Den Grønne Slagter'. In eerste instantie zullen de producten alleen in Denemarken worden verkocht.

Danish Crown stelt dat in de producten geen soja is verwerkt. De vleesvervangers zijn gebaseerd op in Noord-Europa geteelde groenten, deels biologisch. Het bedrijft denkt dat het haalbaar moet zijn om in 2022 via vleesvervangers al een omzet van meer dan 1,3 miljoen euro te realiseren. Het Nederlandse vleesconcern Vion stapte in 2019 al in de productie van vleesvervangers. Die worden gemaakt op de vestiging in Leeuwarden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer