Enkelvoudige+tarwezetmeel+geschikt+voor+brijvoer
Nieuws
© Jos Thelosen

Enkelvoudige tarwezetmeel geschikt voor brijvoer

Tarwezetmeel van producent Cargill uit Bergen op Zoom is sinds begin januari als enkelvoudig product op de markt. Exclusief leverancier Duynie Feed heeft hiervoor gekozen zodat de varkenshouders deze basiscomponent zelf naar behoefte in het brijrantsoen kunnen inmengen.

Duynie Feed biedt de tarwezetmeel onder de naam DuyStarch aan. Het product bevat 22 procent droge stof. Het heeft volgens Duynie een prima aandeel zetmeel en een laag gehalte aan mineralen. Wekelijks is er 5.000 ton van dit product beschikbaar.

Door het aanbieden als enkelvoudig product kunnen varkenshouders zelf de samenstelling van het brijrantsoen bepalen. Op deze manier kunnen zij per diergroep het brijmengsel gericht samenstellen. Ze hebben meer flexibiliteit in combinatie met andere grondstoffen en bijproducten.Het advies is daarbij maximaal 20 procent tarwezetmeel bij biggen, 25 procent bij vleesvarkens tot 45 kilo, 30 procent bij zware vleesvarkens en zeugen.

Geschikt voor voormengsels

Tarwezetmeel is geschikt voor het aanmaken van voormengsels voor brijvoer met bijvoorbeeld corncobmix (CCM), voorgebakken aardappelproduct of maisvoermeel.

Duynie conserveert DuyStarch met organisch zuur tot een zuurgraad tot onder de 4,0 pH. Het is daardoor bij opslag in een schone en goed afgesloten silo en dagelijks roeren lang houdbaar. Het maakt het product een stabiele factor voor brijrantsoenen voor varkens.

Voor varkenshouders die geen steekvast product kunnen mengen met de tarwezetmeel heeft Duynie Feed ook voormengels met DuyStarch beschikbaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer