Varkensvlees+Aldi+over+een+jaar+5D
Nieuws
© Verbraucherzentrale.de

Varkensvlees Aldi over een jaar 5D

In het vierde kwartaal van 2022 verwacht de Aldi in Duitsland vanwege 5D alleen vers varkensvlees van 100 procent Duitse herkomst te verkopen. Vanaf medio april 2022 zullen vleesvarkenshouders, die dieren leveren aan de Duitse Aldi-keten, geen importbiggen meer opleggen.

Na de Duitse eis van opfokken van biggen, slachtrijp maken van varkens, slachten en verwerken van varkensvlees in dat land scherpt, de discounter zijn eisen aan. De hele waardeketen voor varkensvlees zal na het vierde kwartaal van 2022 in eigen land plaatsvinden.

Het gaat daarbij om varkensvlees met de zogenoemde vijf keer D-herkomst. Uitzonderingen op deze 5D zijn internationale varkensvleesspecialiteiten, biologische varkensvleesproducten en diepvriesproducten in het Aldi-assortiment.

Duitse varkenshouders steunen

Aldi wil met deze aangescherpte eis een voorbeeld stellen voor een beter dierenwelzijn en de Duitse varkenshouders steunen. Tobias Heinbockel, managing director bij Aldi Nord, geeft met deze vroege aankondiging aan dat iedereen die betrokken is bij de waardeketen de nodige veiligheidsplanning in acht kan nemen.

Ook heeft de retailer de ambitie uitgesproken in 2030 volledig over te gaan op Duitse houderijvormen 3 (buitenuitloop) en 4 (premium). Willen de toeleverende varkenshouders daaraan voldoen, dan zullen ze moeten investeren in extra ruimte. De Duitse supermarktketen Lidl gaf eerder al aan zich voor te bereiden om per 2022 al met de 5D-eis aan de slag te gaan.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer