POV%3A+wees+alert+op+stalinbraken
Nieuws
© Varkens Archief

POV: wees alert op stalinbraken

Varkenshouders moeten alert zijn op stalinbraken. Dit drukt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) haar leden op het hart, naar aanleiding van de beelden van drie varkensbedrijven die actiegroep Ongehoord onlangs heeft gepubliceerd.

De activisten lijken het vooral te hebben gemunt op deelnemers aan Beter Leven-concepten die worden aangeprezen door de Dierenbescherming. Concreet ging het om de concepten Hamletz en Wroetvarken.

Ongehoord startte in augustus een petitie om het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming te stoppen. Volgens de groep zorgt dit keurmerk niet voor meer dierenwelzijn, maar draagt het bij aan de stijgende vleesconsumptie.


De POV adviseert varkenshouders staldeuren goed gesloten te houden en een bord met 'verboden toegang' te plaatsen. Wanneer zo'n bord er hangt, kunnen stalinbrekers gemakkelijker worden berecht. Daarnaast roept de POV op gewonde dieren tijdig te behandelen en over te plaatsen naar de ziekenboeg.

Wanneer blijkt dat er camera's in de stal zijn geplaatst, is het advies van de POV die te filmen als bewijsmateriaal en er melding van te doen bij de politie en de POV. Zelf beveiligingscamera's ophangen, noemt de belangenorganisatie ook als optie.

De POV begeleidt de getroffen ondernemers en heeft nauw contact met stakeholders rond het bedrijf en de ketens. Ook worden juridische stappen voorbereid tegen actiegroep Ongehoord.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer