Proces+vermeende+mestfraude+begonnen
Nieuws
© Twan Wiermans

Proces vermeende mestfraude begonnen

Voor de rechtbank in Den Bosch is begin november het strafproces begonnen tegen Bergs Advies en vier (voormalig) directeuren van het Limburgse adviesbureau. Het Openbaar Ministerie beschouwt het bedrijf als de spil van grootschalige mestfraude, waarbij boeren werden geholpen door 'actief mee te denken' over het ontduiken van de regelgeving.

Volgens het Openbaar Ministerie zou het agrarisch adviesbureau in Heythuysen een belangrijk aandeel hebben gehad in de omvangrijke fraude met dierlijke mest in Nederland. Bergs Advies is een groot adviesbureau voor veehouderijbedrijven op het gebied van milieu, bestemmingsplannen, mestverwerking en subsidies. Het bedrijf heeft tientallen adviseurs in dienst.

Twee jaar geleden voerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in 2018 op tien locaties doorzoekingen uit in een onderzoek naar mestfraude. Bij de actie werden naast Bergs Advies ook nog negen woningen en bedrijfsgebouwen doorzocht. Ook toen al werd Bergs Advies de spin in het web genoemd. Het bedrijf werd in 2017 ook al eens veroordeeld vanwege valsheid in geschrifte in een mestfraudezaak.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer