Duitse+AVP+verplaatst+zich+60+kilometer+naar+het+westen
Nieuws
© Horst Jegen

Duitse AVP verplaatst zich 60 kilometer naar het westen

De Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland heeft een sprong 60 kilometer westwaarts gemaakt. Een besmet wildzwijn is aangetroffen buiten de spergebieden in de regio Meissen.

Het Friedrich Loeffler Instituut, dat in Duitsland het onderzoek naar AVP uitvoert, heeft bevestigd dat een wildzwijn uit de Landkreis Meissen is besmet met het virus. De vindplaats ligt in de omgeving van Radeburg aan de A13, zo'n 60 kilometer buiten het spergebied. Het dier werd gevonden dankzij de monitoringsmaatregelen die Duitsland heeft genomen om grip te houden op de verspreiding van het virus.

Voor Duitsland is het nieuwe vindgebied een grote tegenvaller. In de deelstaat Saksen gold de Landkreis Görlitz als besmet. Daar komt nu de Landkreis Bautzen bij. De gebruikelijke spergebieden worden ingericht en het AVP-crisisberaad is bijeengeroepen. In totaal zijn in Saksen nu 549 met AVP besmette zwijnen gevonden. Naast de twee gebieden in Saksen, zijn er in de Duitse deelstaat Brandenburg zeven kerngebieden met besmette wilde zwijnen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer