Goede+halfjaarcijfers+AgruniekRijnvallei
Nieuws
© Agruniek Rijnvallei

Goede halfjaarcijfers AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei heeft in de eerste helft van 2021 5,4 procent meer mengvoer afgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De coöperatie geeft afnemers extra korting op het mengvoer en de gewasbeschermingsmiddelen.

In de eerste helft van dit jaar liet AgruniekRijnvallei in een krimpende markt een autonome groei zien en wist bij zowel rundvee, varkens als pluimvee meer voer af te zetten. Door een gunstige inkooppositie hoefde de coöperatie de stijging van de grondstoffenprijzen van begin dit jaar niet helemaal door te rekenen richting de klanten.

Volgens commercieel directeur Johan Schuttert komt die gunstige positie doordat AgruniekRijnvallei veel grondstoffen direct na de oogst van vorig jaar heeft ingekocht. 'Dit geldt bijvoorbeeld voor 70 tot 75 procent van de biologische grondstoffen. Toen waren de prijzen nog relatief gunstig ten opzichte van het eerste half jaar van 2021.'

Welkoop-winkels

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers worden geen financiële cijfers getoond, omdat bij deze publicatie ook geen accountantsverklaring wordt afgegeven, weet Schuttert. 'Alle vier de pijlers van AgruniekRijnvallei – voer, plant, op- en overslag en winkels – hebben bijgedragen aan het positieve resultaat. Vooral de negen Welkoop-winkels die onder het beheer van AgruniekRijnvallei vallen, deden goede zaken. Ze draaiden dit half jaar opnieuw boven begroting.'

De resultaten zijn volgens de commercieel directeur aanleiding om extra korting te geven op het voer en de gewasbeschermingsmiddelen. Ondernemers die van 2 januari 2021 tot en met 28 augustus 2021 gewasbeschermingsmiddelen hebben aangeschaft, kunnen een prijsreductie van 2 procent tegemoetzien. Voor al het gekochte door AgruniekRijnvallei geproduceerde mengvoer in bulk krijgen ze in de periode van 30 augustus 2021 tot en met 21 januari 2022 per ton 7,50 euro korting.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer