Zuid%2DKorea+schrikt+weer+op+van+varkenspest
Nieuws
© Facebook

Zuid-Korea schrikt weer op van varkenspest

Na ruim drie maanden zonder een melding van Afrikaanse varkenspest (AVP) is het AVP-virus bij een commerciële varkenshouderij in Zuid-Korea opgedoken. De 2.400 varkens worden geruimd en de maatregelen worden weer extra aangescherpt.

Het varkensbedrijf in Goseong-gun, in de provincie Gangwon, werd op 8 augustus positief getest. De 2.400 varkens worden geruimd en het bedrijf wordt ontsmet. In een straal van 3 kilometer staat geen enkel ander varkensbedrijf. In de 10 kilometerzone rond het besmette bedrijf bevinden zich twee varkensbedrijven met in totaal 3.100 varkens.

De laatste ontdekking van een AVP-geval in de commerciële varkenssector van Zuid-Korea dateert van 4 mei en was in dezelfde provincie. Het Aziatische land heeft sinds de eerste uitbraak van AVP in 2019 te maken gehad met besmettingen van achttien varkensbedrijven.

Aantal wilde zwijnen groeit

Volgens de overheid is de zomerse opleving van het AVP-virus te wijten aan de activiteit van de gestegen aantallen wilde zwijnen die in de lente zijn geboren. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Milieu gaat de zoektocht naar wilde zwijnen en dode karkassen intensiveren. Ook worden er meer hekken geplaatst om de trek van wilde zwijnen naar andere gebieden te voorkomen, meldt de Korea Herald.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer