Export+biggen+eerste+kwartaal+stijgt+1%2C2+procent
Nieuws
© Koos Groenewold

Export biggen eerste kwartaal stijgt 1,2 procent

1,71 miljoen Nederlandse biggen zijn in de eerste drie maanden van dit jaar geëxporteerd. Dat zijn er 20.000 stuks meer dan in dezelfde periode van 2020, blijkt uit marktcijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Deze opleving van 1,2 procent is waarschijnlijk tijdelijk van aard.

Ongeveer 54 procent van alle biggen die de grens over gingen in het eerste kwartaal, kwam in Duitsland terecht. Het tweede belangrijkste exportland voor biggen is Spanje met 27 procent. Bijna 13 procent van de Nederlandse exportbiggen kreeg zijn bestemming in België en Luxemburg. Italië en Polen volgen op grote afstand met respectievelijk 1,6 en 1,2 procent.

De biggenexport in het eerste kwartaal van een jaar bereikte in 2018 het hoogtepunt met 1,82 miljoen biggen. Sindsdien is de afzet van biggen naar het buitenland gedaald. Dat niveau wordt waarschijnlijk ook niet meer gehaald gezien de krimp van het aantal zeugen in Nederland.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer