Meerwaarde+zoeken+in+de+varkensmarkt
Nieuws
© Het Wroetvarken

Meerwaarde zoeken in de varkensmarkt

Voor de varkenshouder is het volgens Rabobank belangrijker dan ooit om kleur te bekennen. Hij moet de keuze maken voor het produceren voor een specifieke markt of keten die bij hem past. Afzetmarkten zijn aan het verschuiven, maar Nederlandse varkenshouders moeten meerwaarde uit de markt zien te halen.

De afnemende importbehoefte vanuit China zal leiden tot een andere marktvraag in het middensegment. De afhankelijkheid van de export naar Azië en met name China is juist in veel landen toegenomen.
Daarnaast groeit de vraag in het segment met onderscheidende producteigenschappen. Er ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden. Bovendien spelen digitalisering, transparantie en milieugebruiksruimte een steeds prominentere rol.

Speciaal op dit thema gerichte onderwerpen belicht Rabobank in het webinar ‘Meerwaarde haal je uit de markt’. Aan bod komt wat een toekomstbestendige varkenshouderij is en er wordt ingegaan op vraaggestuurde ketens. René Veldman, sectormanager Varkenshouderij is een van de sprekers tijdens het webinar op 26 april.

Visie en kennis

Diverse ondernemers in de varkensvleesproductieketen delen hun ervaringen en geven hun visie en adviezen. Ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de varkenshouderij in Duitsland. Jaap de Wit jr. van vleesverwerker Westfort leert een bijdrage. Dat geldt ook voor de Familie Bruns die met hun zeugenbedrijf deelnemen aan het concept Het Wroetvarken. Maartin van der Velden van Vevar BV runt een modern varkensbedrijf met locaties in Nederland en Duitsland.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer