Effect+corona+Vion+Crailsheim+klein
Nieuws
© Vion

Effect corona Vion Crailsheim klein

Meerdere medewerkers van een Vion-slachterij en -vleesverwerker in het Duitse Crailsheim in de deelstaat Baden- Württemberg zijn positief getest op het coronavirus. Slacht en verwerking gaan op kleinere schaal door. Voor Nederland zijn de effecten waarschijnlijk klein.

Volgens het Duitse landbouwblad Top Agrar gaat het om 23 medewerkers, vooral bij de vleesverwerking en in de wachtruimte. Meer dan 30 van de ruim 600 medewerkers verblijven in quarantaine. Het vermoeden bestaat dat de medewerkers tijdens de kerstdagen in de privésfeer zijn besmet.

Op de locatie in Crailsheim worden wekelijks 21.000 varkens en 2.300 runderen geslacht en verwerkt. De varkens en runderen komen uit Duitsland zelf. Meer dan 50 procent van de productie wordt lokaal afgezet. Voor Nederland zal de verminderde capaciteit niet direct een probleem zijn. Wel is het een nadeel voor het toch al grote stuwmeer aan slachtrijpe vleesvarkens in Duitsland.

Zowel in Duitsland als in Nederland gingen het afgelopen jaar meerdere slachterijen dicht omdat veel medewerkers waren besmet met het coronavirus.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer