Wisselend+beeld+vleesvarkensnoteringen+week+50
Nieuws
© Archieffoto Marcel Bekken

Wisselend beeld vleesvarkensnoteringen week 50

Vion noteerde met 1,32 euro per kilo voor vleesvarkens in week 50 een stabiele prijs. De beursprijs bleef ook onveranderd, maar Compaxo deed er twee cent per kilo bij terwijl van Rooi Meat er 6 cent af moest doen.

Het aanbod van vleesvarkens is onverminderd groot. Maar de vleesafzet richting retail loopt vlotter met de feestdagen in het vooruitzicht, meldt Vion. De vleesafzet van de reguliere varkens loopt deze en volgende week in volume redelijk door. Vion geeft aan dat de prijsstelling moeizaam blijft door de enorme stroom varkensvlees die Duitsland en Denemarken geplaatst moeten krijgen op de Europese markt.

Daartegenover staat dat Onlinepigtrade verwacht dat een groot aantal onderdelen van het varken deze week zal plussen. Dat geldt voor de exclusieve onderdelen haas en kophaas, maar ook voor nekstukken, ribben en hammen.

Normaliter vraagt de regiomarkt om deze tijd van het jaar volop vlees ter bevoorrading voor de feestdagen. Die vraag komt dit jaar door onzekerheden rondom corona maar stroef op gang. Daarnaast zijn de vleesafzetmogelijkheden na kerst en de nieuwjaarsweek beperkt omdat de Europese vleesverwerkende industrie geheel of gedeeltelijk dichtgaat.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer