Eenvoudige+klem+verlicht+werken+met+hogedrukspuit
Nieuws
© Martin Gosselin

Eenvoudige klem verlicht werken met hogedrukspuit

Met een eenvoudige klem om de handgreep van de hogedrukspuit gaat het schoonmaken van de stallen een stuk gemakkelijker. De uitvinding van Martin Gosselin uit het Canadese Quebec krijgt hiervoor de innovatieprijs op het Banff Pork Seminar.

Het voortdurend indrukken van de handel van de hogedrukspuit is een flinke arbeidsbelasting. Het kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals klachten aan de spieren en gewrichten door chronische overbelasting.

Gosselin bedacht daarom een eenvoudige klem die je om de handel van de hogedrukspuit doet. Daardoor is het niet meer nodig om de handel voortdurend in te drukken. Aan de klem zit een ketting naar de pols. Daardoor kan de klem snel van de handel worden afgetrokken als dat nodig is. De klem valt dan niet.

Gosselin, medewerker bij een Canadese voerfirma, kreeg de prijs uitgereikt op het Banff Pork Seminar dat online werd gehouden van 5 tot en met 7 januari.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer