Nederlandse+bedrijven+investeren+in+varkenssector+China
Nieuws
© Eigen Foto

Nederlandse bedrijven investeren in varkenssector China

Een consortium van twaalf Nederlandse bedrijven wil een innovatief, verantwoord en diervriendelijk groeimodel voor varkenshouderijen in China ontwikkelen. Het eerste wapenfeit wordt de bouw van een Research Test & Training Center (RTTC) in Anping.

In dat centrum wordt Nederlandse kennis en expertise ingezet om betere leefomstandigheden te creëren voor mensen en dieren in en rond Chinese varkensbedrijven. Het demonstratie- en productiebedrijf met geïntegreerde faciliteiten voor het geven van trainingen en uitvoeren van proeven en demonstraties wordt in 2021 geopend.

Het consortium wordt geleid door Royal Agrifirm Group en werkt nauw samen met het ministerie van LNV, de landbouwraad in de Nederlandse ambassade in Peking en NLWorks. Dat gebeurt in afstemming met de Chinese overheden.

Het zijn niet de minste ondernemingen die meedoen in het consortium. Het gaat naast Royal Agrifirm Group en NLWorks om Bouwimpex, Dutch Farm Design (DFD), Groba Voedersystemen, Hato Lighting, Microfan, MS Schippers, Nedap Livestock Management, Nooyen Pig Flooring, R&R Systems BV, Topigs Norsvin en TripleAir BV.

Impact hebben

'Om impact te hebben op de Chinese varkenshouderijsector moet je wel vanuit een breed publiek-privaat consortium opereren', zegt Maurits van Os, deputy director NLWorks. 'Dankzij de steun vanuit bedrijven en de Nederlandse overheid zetten we met de bouw van de RTTC een belangrijke stap naar een duurzaam verdienmodel voor zowel China als Nederland.'

De twaalf bedrijven willen vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren aan een verantwoorde Chinese varkenshouderij. Daarbij zetten ze volop in op Nederlandse kennis, die volgens de bedrijven wereldwijd toonaangevend is. 'Zo heeft ook de Nederlandse economie maximaal profijt van de ontwikkelingen in China', volgens Jeroen Jeuken, managing director van Agrifirm ASIA.

De consortiumpartners leveren integrale en deeloplossingen op een aantal kerngebieden: voeding, genetica, gezondheid, huisvesting, data en kennis en ervaring.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer