Biggenprijs+daalt+fors%2C+vleesvarkensprijs+ook+omlaag
Nieuws
© VAEX

Biggenprijs daalt fors, vleesvarkensprijs ook omlaag

Zes euro daalde de Vion-notering voor biggen woensdag 16 september. Een daling van ruim 20 procent ten opzichte van vorige week. De prijs staat nu op een historisch dieptepunt. De prijzen van vleesvarkens daalden bij Van Rooi Meat, Compaxo en de beurs met 5 cent. Wat minder fors dan de prijsverlaging van Vion maandag.

De biggen- en vleesvarkensprijzen volgen daarmee de scherpe daling van de prijzen in Duitsland. De biggennotering van de VEGZ daalde in Duitsland vorige week vijrdag scherp van 39 naar 27 euro, nadat het eerste wilde zwijn met Afrikaanse varkenspest in de deelstaat Brandenburg, naar het besmette gebied in Polen was gevonden. Omdat de export van biggen nu vrijwel stil ligt was een flinke prijsdaling te verwachten. Naast de Vion-notering daalde ook de BPP-prijs flink van 30,50 naar 26 euro.

De vleesvarkensnotering daalde in Duitsland vorige week van 1,47 naar 1,27 euro. De Duitse slachterijen hebben die prijs gevolgd. Maandag daalde de Vion-notgering van 1,52 naar 1,44 waarmee de verhoging van een week eerder weer ruim ongedaan werd gemaakt. Van Rooi Meat, Compaxo en de beurs met 5 cent ex BTW. Inclusief is dat ruim 6 cent.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer