Omzetdaling+ForFarmers+in+derde+kwartaal
Nieuws
© ForFarmers

Omzetdaling ForFarmers in derde kwartaal

Het volume van de Total Feed bij ForFarmers is met 2,8 procent afgenomen en opzichte van dezelfde periode in 2019. De winst daalde met bijna 6,8 procent. Enerzijds door de omzetdaling in het voervolume maar ook door druk op de marges en verslechtering van de productmix, meldt de voerleverancier in het verslag over het derde kwartaal 2020.

De daling in totaal voervolume in het derde kwartaal is daarmee lager dan in de eerste zes maanden van het jaar.
Het volume aan omzet van mengvoer is in het derde kwartaal met 3,7 procent gedaald. Dat is een minder grote daling dan in het eerste halfjaar. Met name in de clusters Nederland en België en het Verenigd Koninkrijk noteert ForFarmers een verdere daling. In Duitsland en Polen blijft de afzet van diervoeders stabiel.

Lagere operationele kosten van 9,4 procent konden de daling van de brutowinst niet compenseren. Er is 7 miljoen aan kosten bespaard door de eerste fase van het efficiencyplan uit te voeren.
Yoram Knoop, CEO van ForFarmers constateert dat de omzetdaling deels toe te wijden is aan Covid-19 maatregelen en de effectuering van de stoppersregeling voor varkenshouders. ‘De omzetvolumes liepen in derde kwartaal echter weer iets op ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar. Sinds maart is het zeker niet makkelijk voor veehouders, die hun afzetmarkten zagen afnemen en prijzen voor hun producten onder druk zagen komen. Onzekerheid blijft en uit voorzorg worden veehouders, consumenten en bedrijven terughoudender in hun uitgavepatroon.’

Blijven investeren

ForFarmers blijft investeren in innovatieve concepten en oplossingen om klanten een beter rendement te laten behalen. ‘Dat gaat ook door bij veranderende marktomstandigheden’, zegt knoop. ‘Kostenefficiency en schaalgrootte zijn daarvoor onmiskenbaar van belang. Met de aangekondigde overname van De Hoop Mengvoeders ontstaat een leidende speler in de Nederlandse pluimveesector gericht op het leveren van het beste voer en het beste advies.’

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer