Biggenexport+lastig%2C+maar+op+koers
Nieuws
© VAEX

Biggenexport lastig, maar op koers

Na een stroeve start begin 2020, de coronaperikelen en de toenemende dreiging van Afrikaanse varkenspest, verloopt de biggenexport toch voorspoedig. Ten opzichte van vorig jaar zijn tot medio september toch nog 94.000 Nederlandse biggen meer de grens overgegaan. Maar dat gaat niet vanzelf.

Zeugenhouders en exporteurs hebben ondanks de lastige omstandigheden de buitenlandse afzet van biggen goed in de benen kunnen houden. Met prijspieken en -dalen en soms horten en stoten is dat gelukt.

In 38 weken tijd brachten ze 4,97 miljoen biggen naar een buitenlandse bestemming. Dat is bijna 2 procent meer dan dat ze in dezelfde periode van 2019 voor elkaar kregen. Ten opzichte van het topjaar 2018 blijft de biggenexport 3,7 procent achter. Dat wijzen de exportcijfers uit van RVO.nl.

Aandeel Duitsland daalt

De grootste stroom biggen gaat ook dit jaar naar Duitsland ook al daalde het aandeel bijna 1,5 procent. Dit jaar kreeg tot nu toe 64 procent van de Nederlandse exportbiggen bestemming Duitsland. Ruim 16 procent van de bijna vijf miljoen biggen die dit jaar worden geëxporteerd, werd afgezet in Spanje en zo'n 13 procent daarvan ging naar Belgische vleesvarkenshouders.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer